28.5.11

Η συναίνεση και πώς φοριέται...


Αν δεν είχε φτάσει η πιο κρίσιμη καμπή,αν δηλαδή τα πράγμα δεν ήταν τοσο τραγικά και επικίνδυνα,θα το διασκεδάζαμε ίσως με την ορφανή παρθένο Συναίνεση και τον Γιωργάκη που ξαφνικά την θυμήθηκε και την πόθησε παράφορα.




Παρακολούθησα μια -προ μηνών- συνέντευξη του οικονομολόγου κ. Δ.Καζάκη και μου έλυσε πολλές απορίες,γιατί moi με τα οικονομικά έχω πάρει διαζύγιο (πρίν κάν παντρευτούμε).
Αν χρωστάς ,είπε ο άνθρωπος, έρχεται ο δανειστής και σου κατάσχει κάτι, το αυτοκίνητο, το σπίτι, το pc, τη γυναίκα.
Άμα όμως είσαι κράτος,έχεις κάτι που λέγεται "εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα" που προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες και τα λοιπά, ααααρα ο δανειστής τι θα πάρει;
 Δεν γίνεται,αίφνης,να κόψεις μια φέτα Ελλάδα και να πεις πάρτε την έναντι και τα υπόλοιπα σε Αιγαίο και ξοφλήσαμε. Έτσι δεν είναι;
Κι όμως γίνεται...

Γιατί όπως-είπε ο καλός οικονομολόγος- αν μας φέρουν στο σωστό σημείο απόγνωσης και τρομοκράτησης -τότε μπορεί να αρθεί η "εθνική κυριαρχία" και να ξεπουληθούν τα σύμπαντα (θυμαστε πριν από λίγες εβδομάδες κάτι σχέδια να πουλήσουμε την επιφάνεια του εδάφους, αλλά να έχουμε εθνική κυριαρχία στο υπέδαφος; Δεν κάνανε πλάκα...)
Για να γίνει αναίμακτα κάτι τέτοιο χρειάζεται πάση θυσία η "εθνική συναίνεση".Να μην κουνηθεί κανείς.
Εξ ου και έπαθε αυτόν τον ξαφνικό έρωτα ο Γιώργος.
Εξ ου και ο Ολι Ρεν έπαθε κατάθλιψη πού δεν συναινέσαμε.


Εξ ου και η Μαρία βγήκε απο τις Βρυξέλλες να μας τρομάξει οτι θα μας διώξουν από το ευρώ.
Εξ ου και οι Ομιλούσες Κεφαλές πρωί,μεσημέρι, βραδυ -μήνες τώρα-απαριθμούν και αραδιάζουν τα φριχτά και τριτοκοσμικά που θα μας βρουν αν δεν ομονοήσουμε να πάμε όλα τα πρόβατα συντεταγμένα και χωρίς διαμαρτυρίες στον χασάπη.





Πώς έλεγε ο Κώστας Τριπολίτης:
 "Ήσυχα λοιπόν,στα κρεβάτια σας,κορίτσια!
Οργανωμένες,μαζί
Ήσυχα λοιπόν,ουτε ναζια ουτε καπρίτσια
όταν η περίστασις το απαιτεί!!



Το κόλπο είναι μεγάλο-πιο μεγάλο δεν γίνεται-τα λεφτά πολλά,οι παίκτες έμπειροι και ανθρωποφάγοι και η παρτίδα κοντεύει να τελειώσει (αν και με άλλο ποντάρισμα γιατί ο GAP δεν τραβάει).

ΥΓ 1. Είδες που εκείνα τα δημοσιευματα των Γερμανων για την Ακρόπολη δεν ηταν τελικά πλάκα; Μην ανησυχεις όμως,θα μας μείνει ο βράχος από κάτω.
ΥΓ 2. Θα βάλουνε ,λέει, πρόσωπο κοινής αποδοχής να ηγηθεί τού ξεπουλήματος. Τώρα ηρέμησα.
ΥΓ 3. Άσχετο! Το διάγγελμα του κ.Βαρδινογιάννη τι ακριβώς ήθελε να πει;

2 comments:

  1. Θα συμπλήρωνα όχι μόνο δεν τραβάει αλλά και είναι επικίνδυνος όταν γυρίζει δεξιά και αριστερά και διατυμπανίζει ότι είμασταν αναξιόπιστο κράτος και ότι ήρθε σαν μεσσίας να μας σώσει. Αν υποψιαστώ ότι περιμέναμε τον ίδιο, τον υπουργό οικονομικών και το επιτελείο-παιδική χαρά στο υπουργείο εξωτερικών, σωθήκαμε. Πάντως διαφαίνεται ότι τα ΜΜΕ που τον υποστήριζαν μέχρι πρότινος να αποστασιοποιούνται έστω και λίγο, το υπεροπτικό βλέμμα με ανασηκωμένο το φρύδι των δημοσιογράφων τους άλλαξε. Ώρα είναι να δούμε τον Πρετεντέρη και την Όλγα να μας διατυμπανίζουν ότι ήταν και εναντίον του μνημονίου.
    Αντί να χρησιμοποιεί τις αντιδράσεις του κόσμου ως διαπραγματευτικό χαρτί κάθεται και μας εκφοβίζει το επιτελείο του και πριν αλέκτωρ λαλήσει, το αποσύρει. Τόσο πολύ πια υποτιμούν τη νοημοσύνη μας;
    Μια είναι η λύση, να παραιτηθούν σύσσωμοι και να πάρουν μαζί τους και τους εκλεκτούς τους.
    Λέτε να ετοιμάσουμε σιγά σιγά τα λαγούμια στην Ακρόπολη για να έχουμε πρόσβαση από το υπέδαφος ως μηχανορράφοι που είμαστε;
    Καλή συνέχεια Κυριακής
    σας φιλώ

    ReplyDelete
  2. Αν παρατήρησες,εκλεκτήμου φίλη,εδώ και δύο εβδομάδες Τρέμη -Πρετεντέρης το έχουν γυρίσει κομψά και άλλα λογια ν άγαπιόμαστε.
    Ανακάλυψε αίφνης ο Πρετεντερης οτι το μνημόνιο δεν βγαίνει!! Πάντως ΔΟΛ και Μπόμπολας τον αδειάζουν τον GAP τωρα τελευταία. Δεν εχουν όμως άλλο άλογο να ποντάρουν...Αντωνάκη;Χλωμό.Ντόρα...ας είμαστε σοβαροί...
    οσο για το υπέδαφος,εχω ηδη ετοιμάσει φακούς,κράνη και τσαπες :]
    Καλό απόγευμα,
    φιλιά

    ReplyDelete