30.6.11

Πώς πέθαναν οι μύθοι του Πολυτεχνείου!!


Για πολλά απορώ τον τελευταίο καιρό,για πολλά ντρέπομαι και γιά πολλά είμαι εξω φρενών. Τωρα αναγκάζομαι να ντρέπομαι και για τη γενιά μου!


Αυτό που έγινε σήμερα έδωσε την χαριστική βολή σε όσες-λίγες-ψευδαισθήσεις μου είχανε μείνει για κάποιους παλιούς συντρόφους μου. (Ναι,να το ομολογήσω,απο το '72 είχα οργανωθεί-στην παρανομία πρώτα και μετά κανονικά)
Το ότι θα ξαναέβλεπα εικόνες Πολυτεχνείου στην Αθήνα του σοσιαλιστικού 2011 δεν το φανταζόμουν. Να δέρνονται ανηλεώς ειρηνικοί Ελληνες διαδηλωτές,να πνίγονται στα χημικά και στα δακρυγόνα!! Να κουβαλάνε αιμόφυρτους γέρους και γυναίκες πνιγμένες και καμένες απο τα χημικά και τις μολότοφ!!!
500 τραυματίες στα νοσοκομεία!!!
Με εντολές του τέως αγωνιστή και νυν υπουργού Χρήστου Παπουτσή!!


Πού είσαι νιότη που' λεγες πως θα γινόμουν άλλος...και κατάντησα να στέλνω τα ΜΑΤ να τσακίσουν τον κοσμάκη...
Και αφού η Μαρία, τέως του Πολυτεχνείου και νυν των Βρυξελλών, μας προειδοποίησε προ μηνός οτι θα μας διωξουν απο το ευρώ αν δεν είμαστε καλά παιδιά...σήμερα μέσα στη Βουλή ο Μίμης Ανδρουλάκης ψήφισε "ναι"!!
Ειχε βέβαια βγεί μια μερα πριν να δικαιολογήσει τον φίλο του τον Πάγκαλο για την αλητεία του με το "τανκς η μνημόνιο",του τύπου "εχει γλαφυρό λόγο..."
(Ας μην μελετήσω συναδέλφους -νυν μεγάλους και τρανούς αρχισυντάκτες ,διευθυντές και σχολιαστές- που κάποτε μας καθοδηγούσαν να μην ξεστρατίσουμε απο την ορθή αριστερή γραμμή και τώρα έχουν προσβληθεί από το "Αλτσχάϊμερ του παπαγάλου" κι από φλεγμονή σιαγόνων λόγω αδηφαγίας).


Είχα μια τελευταία ελπίδα ότι ο Μίμης -ένας απ΄τους ήρωες εκείνης της γενιάς-θα έπιανε τη μυρωδιά των δακρυγόνων,έστω και στο εντευκτήριο,κάτι θα του θύμιζε δεν γίνεται να έχει γίνει τόσο "σφουγγοκολάριος",σκέφτηκα η αφελής ηλιθία.
 Οταν άκουσα το "ναι" 'ηρθε κι έπεσε η ταφόπλακα στο μνήμα όπου αναπαύονται οι "δηθεν" της γενιάς του Πολυτεχνείου (καλέ,πού χάθηκε ο Λαλιώτης μια που το 'φερε η κουβέντα;)
Και το μνημόνιο νούμερο ενα και δύο ίσως κάποια στιγμή να προσπαθούσα να τα συγχωρήσω.
Την προδοσία του τι ήμασταν,για τι αγωνιστήκαμε και τι ονειρευτήκαμε αποκλείεται!

11 comments:

  1. Μόνο που τους βλέπω αρρωσταίνω...που τους θυμόμουν τότε στη πρώτη γραμμή..οι καιροσκόποι αναίσχυντοι!
    Μια γυναικα της γενιάς του "ΤΟΤΕ"

    ReplyDelete
  2. Με εχεις τσακισει πρωι πρωι γιατι με αυτες τις ιδιες σκεψεις κοιμηθηκα χτες και σημερα ειναι παλι μεσα στο μυαλο μου.
    Δεν σχολιαζονται αυτα μονο προκαλου θυμο και οργη.

    ReplyDelete
  3. Για το μόνο που χαίρομαι ειναι για ανθρωπους όπως η Ιωαννα Καρυστιάνη,η Ναντια Βαλαβανη και άλλοι που δεν εξαργυρωσαν τα ονειρα τους και τους αγωνες τους!

    ReplyDelete
  4. Δέσποινα, μπράβο για το κείμενό σου...

    ReplyDelete
  5. το χρήμα κινεί τον κόσμο, η ιδεολογία τον ξεσηκώνει μόνο...

    ReplyDelete
  6. Μια αγκαλιά και ένα φιλάκι για το κείμενο που εκφράζει σκέψεις και συναισθήματα αυτών των ημερών που παραπέμπουν στη φάρμα των ζώων. Το πιο λυπηρό είναι να παρατηρούμε τη μετάλλαξη των κομματικών πλέον μελών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος σε πολιτικά εκτρώματα που στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τη θέση τους τόσο την ιδεολογική όσο και την κοινωνική, δεν διστάζουν χωρίς αιδώ, κοινώς τσίπα, να αναπτύσσουν φασίζουσα συμπεριφορά.
    Ένας δεν βρέθηκε από το κοινοβούλιο την ώρα του χημικού πολέμου που ακόμη και η διεθνής αμνηστία όπως διάβασα καταδίκασε με ανακοίνωσή της, να βγει στους δρόμους, μα ούτε ένας.

    ReplyDelete
  7. Ένα πολύ αρνητικό και σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι νέοι ούτε καν ξέρουν τους περισσότερους όρους από αυτούς που χρησιμοποιούνται στο άρθρο.
    Η πλειονότητα είναι αποστασιοποιημένοι και το μόνο που εκλαμβάνουν είναι ένα μήνυμα που λέει ότι "δουλειά δεν υπάρχει".
    Πιστεύω είναι καιρός και αυτόι οι νέοι να ενημερωθούν σωστά και να συνενωθούν απέναντι στην συμπεριφορά αυτή.
    Ένας απόφοιτος λυκείου....

    ReplyDelete
  8. Παιδιά, μην ανυσηχείτε!!!! Τώρα που, αφού τους κρύψανε "τον Ηλιο", τους κόψανε και "τους μπαξέδες" σίγουρα θα ιδρώσει το αυτάκι τους.....

    ReplyDelete
  9. Που να καταλαβουν τα παχυδερμα;

    ReplyDelete
  10. από έναν άγνωστο στην παρέα,
    γειά σας πιστεύω πως
    όσο ο κόσμος και ο κοσμάκης θα έχει μνήμη ψαριού, τον τόπο θα τον κυβερνούν, αποτυχημένοι γραμματείς (όχι ένας πολλοί), αποτυχημένοι επίτροποι, αποτυχημένοι πολιτικοί,
    πρέπει κάποτε να καταλάβουμε, πως χρωστάμε μόνο της μηχαλούς και σε κανέναν άλλο.

    ReplyDelete
  11. @Parmenidis
    @Παυλο

    Το ίδιο θέμα θίγετε κι οι δυό.Την μνημη.Που μας την "σβήνουν" και την αντικαθιστούν με εναν θολό πολτό κάλπικου πατριωτισμού και επίσης κάλπικης παγκοσμιοποίησης και τα κεφάλια μέσα.
    Και φταίμε εμείς που πχ μάθαμε την παγκοσμιοποιηση και βάλαμε στη ναφθαλίνη-ως εντελώς παλιομοδιτική την διεθνιστική αλληλεγγύη (τότε ετσι το λέγαμε ;))
    Κάτω απο την εττικέτα "παλιομοδίτικα" έβαλαν οι "συγχρονοι" ό,τι τους ενοχλούσε/απειλουσε/φόβιζε.
    Θα τα ξαναβρουνε τα παιδιά και θα καταλάβουν...ελπίζω :)
    Η μνήμη -ατομικη και συλλογική-εχει τρόπους να βγαίνει στο φως .

    ReplyDelete