14.6.11

Παχύδερμα η άχρηστοι; Και τα δύο!!

Μέρες με τρώνε κάποια πράγματα και λέω να τα μοιραστώ πρίν μου στρίψει απο τα νεύρα!!
Το γλυτώνω δεν το γλυτώνω το εγκεφαλικό όταν σκέφτομαι-δυστυχώς συχνότατα-ότι μόνο παχύδερμα ,εγκληματίες η εντελώς ηλίθιοι θα εφάρμοζαν άλλη μια φορά μια συνταγή πλήρους αποτυχίας.


Ξαναφούντωσα όταν διάβασα οτι οι εκπρόσωποι της τρόϊκας δεν επέτρεψαν να γραφτούν στο τεφτέρι των νέων μέτρων "Εσοδα απο την πάταξη της φοροδιαφυγής".
Πολύ καλά έκανα και να μου ζήσουν !!!!!!
(δεν αστειευομαι)
Διότι,οι τροϊκανοί δεν είναι κορόϊδα σαν εμάς... Σού λέει, τι έσοδα να προϋπολογίσουμε; Απο ποια πάταξη ποιας φοροδιαφυγής; Αραχτοί στη σαιζ λονγκ θα παραμείνουν οι φοροδιαφεύγοντες. 
Δεν έχω βέβαια καταλήξει στο γιατί καμία κυβέρνηση δεν  έβαλε ποτέ τάξη , τουλάχιστον στο χάος των εισπρακτικών μηχανισμών,να έχει από κάπου να παίρνει χρήμα.
Ως εξηγήσεις παίζουν :
1. Αρκείται να εισπράττει από τα ζώα-μισθωτούς και συνταξιούχους
2.Δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα εισπρακτικοί μηχανισμοί.
3.Και όσοι υπάρχουν ,στελεχώνονται από ανίκανους η διεφθαρμένους η και τα δυό μαζί.
4.Κανείς δεν θέλει να πικράνει ομάδες ψηφοφόρων/κολλητών/ημετέρων αναγκάζοντας τους να δουλέψουν.
5 Ολά τα παραπάνω μαζί συν το γεγονός ότι -γιά παράδειγμα-τα τελευταία 4-5 χρόνια έχουν ψηφιστεί πάνω από 130 φορολογικού χαρακτήρα τροπολογίες/νομοσχέδια,οπότε μόνο ελάχιστοι ιδιαίτερα προικισμένοι φοροτεχνικοί μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές.


Γεγονός-τρομακτικό-παραμένει ότι ένα κράτος ανίκανο, δεν έχει καταφέρει να εισπραξει ακόμα τον Φόρο Μεγάλης Ακινητης Περιουσίας του 2009 γιατί-ακουστε αδερφια,τρελαίνομαι-δεν μπορεί το Περιουσιολόγιο να υποστηριξει μια τέτοια εφαρμογή! Οι μεγάλες Εφορίες εισπράττουν μόλις το 35% των βεβαιωμένων χρεών! Το ΣΔΟΕ ανακοινώνει σαφάρι φοροκυνηγητού και μετά πάει για φραπουτσίνο και ντόνατς! Απέτυχε να εφαρμοστει η ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών. Απέτυχε το μέτρο οι μεγάλες συναλλαγές να γίνονται μόνο μέσω τραπεζών.Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, αντι να κλείσει καμιά από τις 4.000 άχρηστες δημόσιες υπηρεσίες και φορείς,ξύνεται ,τρώει ,βρίζει και ζητάει και τα ρέστα! Πολλοί υπουργοί-οι εξωκοινοβουλευτικοί buddies του GAP κυρίως-παίζουν τις κουμπάρες με τις κούκλες τους! Κάποιοι από τους παλιούς ΠΑΣΟΚους υπουργούς κάνουν "λευκή απεργία" μπάς και διασωθούν από το τσουνάμι. Και κανα δυό γελάνε κατω από τα μουστάκια τους  αναμένοντας να κληρονομήσουν το μαγαζί που ήταν κάποτε γωνία. 
Με λίγα λόγια,σωτηρία δεν έχουμε.


Κι έρχομαι εδώ  να δηλώσω ευθαρσώς και δημοσίως
-Θέλω υπουργό Οικονομικών τον κ.Ρομπάϊ!!! 
Αυτόν με το ψυχρό,αλά Παπακωνσταντίνου μάτι! Αυτόν θέλω! Να κλείσει το υπουργείο (έτσι κι αλλιώς και πού υπάρχει τι προσφέρει;) και να πάρει τον βούρδουλα. Έχω την υποψία,ότι και πιό δικαιος θα είναι και πιό αποτελεσματικός στην πάταξη της φοροδιαφυγής από τούς δικούς μας.
-Μέχρι να πληρώσουν κι αυτοί πού πρέπει , ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩ!!!ΠΟΤΕ!!!
Τέρμα τα δίφραγκα!!!
Κι ας μου βάλουν πρόστιμα και προσαυξήσεις!!!
Θα περιμένω την επόμενη περαίωση!!!!

ΥΓ.Η μόνη ελπιδοφόρα είδηση είναι ότι η κυβερνηση σκέφτεται ακόμα αν θα εξισώσει τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης/θέρμανσης. Αν δεν βρούν να στήσουν μηχανισμό "εξαίρεσης ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και κατοίκων ορεινων περιοχών" δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο,διάβασα προ ολίγου. Κι επειδή είναι εντελώς ανίκανοι να βρουν η να στήσουν τον οποιονδήποτε μηχανισμό, μάλλον θα το γλυτώσουμε το κρυοπάγημα για φέτος...μάλλον...
δε φιλάω και σταυρό....

No comments:

Post a Comment