7.6.11

Ασκήσεις διαφυγής!

Κοντά εννιά ώρες συνεδρίαζε το άτυπο υπουργικό και άλλες τόσες θα συνεδριάζει το διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομίας,ανευ του πρωθυπουργού όμως (γιατί τα ευαίσθητα/ προχωρημένα αγοράκια δεν την αντέχουν την κριτική και τα ζόρια απο την μπασκλασαρία της βάσης...) Βράζει ο πολιτικός κόσμος/διάκοσμος!
Και τα σχόλια πολλά.
Διάβασα σε εφημερίδα ότι πολλοί βουλευτές "ικετεύουν"-την Παναγιά;Τον Αγιο Φανούριο;- να γίνει κάτι -πχ εκλογές-για να "ξεκαθαρίσουν τα χρέη των πολιτικών με την κοινωνία"


Ταπεινά κεράκια  απευθύνουν προς τα ουράνια παρακλήσεις για εκλογές/καθαρκτικό.

Οπα!!
Μισό λεπτό,καλή μου! Αυτή τη φορά δεν θα πατσίσουμε τα χρωστούμενα τόσο εύκολα και αβρόχοις ποσί!!!!!!
Δεν είναι οι εκλογές-η το "δημοψήφισμα" πού θέλει να έχει έτοιμο δια πάσα περίσταση ο GAP-η κολυμβήθρα του Σιλωάμ να μπούνε να ξεπλυθούν και να μας ξανα-κατσικωθούν αναβαπτισμένοι στην φρέσκια "λαϊκή εντολή"!!
Οχι! Μας τέλειωσε!
Όμως,αν και μέρος του εγκεφάλου μου λέει "να πάνε στα τσακίδια να ησυχάσουμε" έτερον μέρος του εγκεφάλου απαντά "αμ δε που θα ησυχάσουμε...πάλι μια απο τα ίδια θα έχουμε"
Γιατί ,παραφράζοντας αυτό που είπε ένας σοφός,πολύ σοφός άνθρωπος :Και να αλλάξεις τις π.....ες, πάλι μπ.....λο θα είναι το μαγαζί!
Άρα μήπως να αλλάξουμε μαγαζί εντελώς;;;


Εντελώς τυχαία, ο αριθμός του παραπάνω οίκου αναψυχής-στα  Κόκκινα Φανάρια του
Αμστερνταμ-είναι 1-1-4 !

Μήπως να δοθεί η ρημάδα η συναίνεση για ενα στόχο: Να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών,η βουλευτική ασυλία,η ισόβια ασυλία του δημόσιου τομέα και όλα αυτά τα άθλια προπύργια της διαφθοράς και του πελατειακού συστήματος;;;
Να κατέβουμε με λίγα λόγια στο υπόγειο και να πιάσουμε τις επισκευές από τα θεμέλια;;; Το Σύνταγμα της Ελλάδος;;;
Τα πράσινα βαζάκια με τά ρόζ λουλουδάκια τα βάζουμε μετά στη σιφονιέρα...
Εδώ επεμβαίνει άλλο μέρος τής πολλαπλής σχιζοφρένειας πού με δέρνει παιδιόθεν και ανταπαντώ :"καλά,τρελή είσαι,πού θα συναινέσουν να βάλουνε τα χέρια τους να βγάλουνε τα μάτια τους;"
Πού καταλήγω μετά από όλη αυτή τη σύγχυση; 
Στο εκδικητικό (τι ψυχή θα παραδώσω;) :
Να μείνουν εδώ να υποφέρουμε μαζί! Όλοι τους!





Να κάνουν ασκήσεις αυτογνωσίας και μαθήματα διαφυγής από τα μονοπάτια του Εθνικού Κήπου. Να μάθουν να πηδάνε σε καϊκια, ελικόπτερα και αερόστατα. Να ασκηθούν στις αναρριχίσεις βράχων και κτιρίων. Να μάθουν να ντρέπονται,να αισχύνονται και να κοκκινίζουν. Να ακούσουν επιτέλους τι τους φωνάζει ο κόσμος και να προβληματιστούν...
 Μπορεί και να συνειδητοποιήσουν τη ζημιά που κάνανε-ακόμα και οι εντιμότεροι εξ αυτών- με το να λένε "Μάλιστα, αφεντικό" σε ό,τι εντολή κατέβαζε το εκάστοτε επιτελείο του εκάστοτε "Μαξίμου".
Είναι μοναδική η ευκαιρία!
Και όχι μόνο για υπουργούς/βουλευτές.
Οι ζόρικες καταστάσεις είναι το καλύτερο σχολείο για τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Εκεί είναι ο καθρέφτης που τον αναγκάζει να δει δυσάρεστες αλήθειες και να αλλάξει.
Εκεί, στον χειρότερο εφιάλτη τους, ίσως συνειδητοποιήσουν πολιτικοί/μεγαλο-δημοσιογράφοι/μεγαλο-συνδικαλιστές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις 
πώς κατάντησαν σαν το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέη.



3 comments:

  1. Η ολη κατασταση θυμιζει μεσαιωνικα παλατια οπου ο βασιλευς εχει αποθανει, αλλα εχει στηθει το σκηνικο με τροπο τετοιο ωστε οι πολιτες να νομιζουν οτι ειναι βαρεια αρρωστος αλλα ακομη ζωντανος.
    Ο λαος το λεει πολυ καλα στο ασμα: "δεν ζωντανευουν οι νεκροι, γιαυτο μην κλαις, δεν ωφελει".
    Αντι λοιπον οι πολιτικοι μας να μας το πουν καθαρα και να δουμε τι μπορουμε να κανουμε μετα την κηδεια, αυτοι ....τον χαβα τους.

    ReplyDelete
  2. Συνεχιζω:
    Οπως μαθαμε σημερα, εμεις που πληρωνουμε φορους θα κληθουμε μετα την περσινη περαιωση να καταβαλουμε και εκτακτη εισφορα.
    Καμμια αντιρρηση, αν και θα ηθελα να εχω καποια εστω εμπιστοσυνη οτι αυτα τα λεφτα δεν θα πανω στην μαυρη οπη που λεγεται ελληνικο δημοσιο.
    Φοβουμαι οτι εις ματην, το τερας ειναι ισχυρωτερο ολων των πολιτικων, ο δε λαος ειναι αδυνατος και συγχυσμενος, χωρις οραμα και οδο διαφυγης.
    Μαζι λοιπον Φαληριωτισσα, μαζι θα πιουμε το πικρο ποτηρι ως το τελος.
    Και τουλαχιστον οταν πινεις το δηλητηριο κι εισαι ο ρομαντικος ερωτευμενος, πεθαινεις για τον μεγαλο σου ερωτα.
    Εμεις πεθαινουμε για την εθνικη μας μαλακια. Σκετη καταντια δηλαδη.

    ReplyDelete
  3. Αστα να πάνε,καλέ μου...Την πίνομεν κανονικότατα και χωρίς ένα μεζεδάκι βρέ αδερφέ!Η περιγραφή του νεκρού/ζωντανού μου θύμισε εντονότατα την εξοχη ταινία των παιδικων μας χρόνων "Ελ Σιντ" με τον Τσάρλτον Χεστον (με την ορθη προφορά).Θυμασαι στο τέλος που τον δενουν νεκρο στο άλογο του να ηγηθεί τησ μάχης; Κάπως ετσι είναι τα κομματα πλέον...

    ΥΓ με γειά μας το τρόπαιον στο Μπάσκετ!Και εις ανώτερα;]

    ReplyDelete